Kryžių kalnas. Į pirmą puslapį
Baikeriai aplankė Kryžių kalną.
Paskelbta: 2009-05-16 14:38:50

 

Melsdamiesi už Vilniaus miestą ir minėdami popiežiaus Jono Pauliaus II lankymąsi Lietuvoje gegužės 16 ir 17 dienomis motociklistai dalyvavo piligriminiame žygyje.

Krikščioniška baikerių piligriminė kelionė prasidėjo Vilniuje prie Aušros vartų ir baigėsi Šiauliuose prie Kryžių kalno.

Šios kelionės tikslas atsiliepti į popiežiaus Jono Pauliaus II kvietimą kurti taikos tūkstantmetį –  statyti tiltus, o ne sienas, ieškoti ir puoselėti tai, kas mus jungia, o ne tai, kas skiria. Ugdyti pagarbą savo miestui, skatinti bendravimą ir vienybę tarp skirtingų tautybių, krikščioniškų konfesijų, miesto gyventojų turinčių skirtingus įsitikinimus ar pažiūras. Vienas iš svarbių renginio tikslų yra ugdyti eismo dalyvių kultūringą ir atsakingą elgesį. Mes patys kuriame kelius, kuriais važiuojame.  

Piligriminė kelionė, kurioje ketino dalyvauti virš šimto dalyvių, prasidėjo gegužės 16 d. 17 val. šv. Mišiomis Aušros Vartų šventovėje, kur buvo meldžiamasi už Vilnių, prašoma Dievo apsaugos nuo nelaimių keliuose, prisimenami žuvusieji. Pamaldose dalyvavo ir Kelių policijos atstovai.

Gegužės 17d. 8 val. prasidėjo kelionė piligriminiu Jono Pauliaus II keliu į Kryžių kalną, bei Šiluvą. 

Pgl.  Bernardinai.lt parengė A. J.

aukštyn
Jono Pauliaus II piligrimų kelias
<p>Andriaus Mačiūno fotografija</p><p>Andriaus Mačiūno fotografija</p><p>Andriaus Mačiūno fotografija</p><p>Andriaus Mačiūno fotografija</p>Andriaus Mačiūno fotografija